DIY

Ashford & Sons en WOW! nr.70

Nederlands / English

Een paar weken geleden liep ik in de Kwantum, één van mijn favoriete winkels om inspiratie op te doen. Tot mijn grote verbazing zag ik in de schappen krijtverf staan. Ik werk al een tijdje met verschillende soorten krijtverf en ben zeer enthousiast over de eigenschappen van deze verf. Het droogt mooi mat op en is perfect voor het geven van een vintage look aan oude meubeltjes. Je hoeft niet vóór te behandelen of te schuren. Meestal gebruik ik verf van Annie Sloan of van Made@Home en beiden bevallen goed.
Nu dus voor het eerst verf van Kwantum. Ik heb een mooi mint kleur uitgekozen voor een oude buikkast / secretaire.

A few weeks ago I walked into the Kwantum, one of my favorite stores for inspiration. To my surprise I saw they sell chalk paint. I work for a while with different types of chalk paint and I am very excited about the traits of the paint. It dries up mat and is perfect for giving a vintage look to old furniture. You don’t have to treat or sand it before you start painting. Usually I use paint of Annie Sloan or Made @ Home, and I like both.
So now, for the first time I will use paint of Kwantum. I bought a nice mint color for an old belly cabinet / desk.

IMG_3325

De kleuren die ik heb gekozen zijn: “Foggy Mint” van Ashford & Sons (krijtverf) en “Nr.70” van WOW! (muurverf).

The colors I have chosen are “Foggy Mint” from Ashford & Sons (chalk paint) and “Nr.70” of Wow (wall paint).

De eerste was vrij licht en de muurverf van WOW! een beetje te fel maar door ze over elkaar heen te gebruiken kreeg ik toch de gewenste kleur. Ik ben begonnen met Foggy Mint. Deze kleur doet wit aan maar heeft een mintkleurige vleug. Hij dekt heel goed en droogt snel op. Wel is het potje moeilijk te openen en te sluiten. De andere krijtverven die ik tot nu toe heb gebruikt hebben daar een beter systeem voor. Als tweede laag nr.70 van WOW!. Dit is eigenlijk geen krijtverf maar muurverf dus een experiment op zich om te kijken of de verf goed zal houden.

The first was fairly light and the wall paint from WOW! a little too bright but by using them layering on top of each other, I got the desired color. I started with Foggy Mint. This color looks white but with a mint-colored touch. It covers very well and dries quickly. However, the jar is difficult to open and close comparing to the other chalk paints that I have used so far, they have a better system for it. As a second layer I used Nr.70 of WOW!. This is not actually a chalk paint but a wall paint, so it was an experiment to see if the paint will hold up well.

Het resultaat, na twee lagen verf en licht doorschuren, is een mooie matte finish maar ik wilde het kastje toch een oudere look geven. Om het een oudere look te geven heb ik twee soorten wax gebruikt van Annie Sloan. Een witte wax als onderlaag en een bruine wax als finishing touch. Ik ben zelf blij met het eindresultaat! Heb je vragen over het schilderen of afwerken van je meubels met krijtverf, stuur me dan gewoon een mailtje of laat een commentaar achter op mijn blog.

The result after two coats of paint and light sanding is a nice mat finish but I wanted to give cabinet a slightly older look. To give it an older look I used two types of wax of Annie Sloan. A white wax as a substrate and a brown wax as a finishing touch. I am happy with the end result! If you have questions about painting or finishing your furniture with chalk paint just send me an email or leave a comment on my blog.

 

3 comments

    1. Ha! Leuk, ga ik straks ff naar kijken… Ik hoop deze hobby weer een beetje op te pakken straks… Wel net een kastje online verkocht terwijl ik eigenlijk gestopt was met mijn online store, waar ik vintage meubeltjes op verkocht. De website is nog online…, maar door mijn burn-out kon ik het niet meer erbij doen. Misschien later weer…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.