Travel

Lissabon / Lisbon

Nederlands / English

Alweer een tijdje geleden zijn we naar aanleiding van de film Night train to Lisbon naar Lissabon geweest. De stad is precies zoals ik me voorstelde na het zien van deze prachtige film. De hoofdstad verheft zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt zich uit over zeven heuvels. Je vindt er schilderachtige, bochtige en smalle straatjes, maar ook brede winkelstraten, pleinen en fonteinen.

After we saw the film ‘Night Train to Lisbon’ we had to go! The city is exactly as I imagined after seeing this wonderful film. The capital rises above the north bank of the Tagus River and stretches over seven hills. You will find scenic, winding and narrow streets, but also broad avenues, squares and fountains.

We boekten een art-decostijl hotel Evidencia Astoria direct in het centrum aan de Rua Braancamp, op 50 meter van het bekende plein Praça Marquês de Pombal.

We booked an Art Deco hotel Evidencia Astoria directly in the center on Rua Braancamp, 50 meters from the famous Praça Marques de Pombal.

IMG_1304

Bélem

De wijk Belém is de meest monumentale wijk van Lissabon. Het is beroemd door de Mosteiro dos Jerónimos (Hiëremonietenklooster)

Belém is the most historic district of Lisbon. It is famous for the Jerónimos (Jerónimos monastery)

IMG_1124

Ik bleef daar foto’s schieten en het was dan ook heel moeilijk om te beslissen welke ik zou plaatsen.

I couldn’t stop shooting photos and it was therefore very difficult to decide which I would post.

Alfama

Alfama is de oudste wijk van Lissabon, die tussen het kasteel van São Jorge en de Taag ligt. De naam ‘alfama’ komt van het Arabische al hamma, wat zoiets als ‘baden’ of ‘fonteinen’ betekent. Het kasteel São Jorge behoort tot de oudste overblijfselen in de stad. De fundamenten stammen uit de 6e eeuw voor Christus. De Kelten woonden hier al, maar ook de Feniciërs, de Grieken, de Carthagen, de Romeinen, de Visigoten en de Moren.

Alfama is the oldest district of Lisbon, which lies between the São Jorge Castle and the Tagus River. The name ‘Alfama’ comes from the Arabic al hamma, which means something like ‘bath’ or ‘fountains’. The São Jorge Castle is one of the oldest relics in the city. The foundations date from the 6th century BC. The Celts lived here, as well as the Phoenicians, Greeks, Carthaginians, Romans, Visigoths and Moors.

IMG_1342

Vanaf het kasteel kun je naar beneden wandelen door de kleine, smalle kronkelige straatjes en poorten.


Vanaf het kasteel kun je naar beneden wandelen door de kleine, smalle kronkelige straatjes en poorten.

Kleurige gevels met bont, wapperend wasgoed en vele bloempotten maken de wijk tot een idyllisch geheel.
From the castle you can walk down through the small narrow winding streets and ports. Coloured facades with laundry flapping and numerous flower pots make the neighbourhood an idyllic area.

IMG_1298

 IMG_1302

Convento da Ordem do Carmo / Carmo Klooster

In de wijk Chiado staan de overblijfselen van het klooster en de kerk welke werden gebouwd tussen 1389 en 1423 in de doorsnee gotische stijl zoals die destijds gebruikelijk was voor Bedelorden. Beide gebouwen raakten zwaar beschadigd tijdens de Aardbeving in Lissabon in 1755. De ruïnes van de gotische kerk zijn vandaag de dag het grootste nog bestaande bewijs van de aardbeving. Het gebouw is tegenwoordig een archeologisch museum en hoofdkwartier van de Guarda Republicana.

In the district Chiado are the remains of the monastery and the church which were built between 1389 and 1423 in the typical Gothic style as it was then common for Mendicant Orders. Both buildings were severely damaged during the earthquake in Lisbon in 1755. The ruins of the Gothic church are today the largest remaining evidence of the earthquake. The building is now an archaeological museum and headquarters of the Guarda Republicana.

Lissabon is een van mijn favoriete steden geworden. Er is zoveel te zien en te doen, dat 3 dagen eigenlijk tekort zijn. Dan heb ik het nog niet eens gehad over het eten! Dus zoek je nog een stedentrip, Lissabon is echt een aanrader.

Lisbon has become one of my favourite cities. There is so much to see and do, that 3 days actually deficit. And I have not even talked about the food! So if you are looking for a city trip, Lisbon is highly recommended.

IMG_1291

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.