Lifestyle

Frisse neus / To take a stroll

IMG_5176

Nederlands / English

Het was prachtig buiten. Even naar het Streekbos voor een frisse neus. Fris was het nog wel, maar met een waterig zonnetje ook goed te doen. Je kunt als je goed kijkt de lente langzaam zien ontwaken tussen de kale met mos begroeide bomen. De prachtige herfstachtige kleuren zijn een lust voor het oog. De mist en de zon maakten het landschap tot een sprookjesachtig geheel.

It was great outside. We went to the Streekbos, a small forest close to our home, for some fresh air. It was still fresh, but with te sun doing the best she could to warm us up a bit, it was not to bad. If you look closely the spring is slowly waking up. You could see it through the bare, mossy trees. The wonderful autumnal colours are a feast for the eye. The fog and the sun made the landscape into a fairytale dream.

IMG_5174

Voor degene die dit gebied niet kennen, het streekbos ligt ten noorden van Bovenkarspel en ten westen van Enkhuizen in Noord Holland. Het bos is aangelegd in 1978. Deels bestaat het uit voormalige landbouwgrond en deels is het een waterrijk gebied dat lang geleden is ontstaan na een dijkdoorbraak. Het bos grenst aan natuurgebied De Weelen.

For those who do not know this area, ‘Het Streekbos’ is located north of Bovenkarspel and west of Enkhuizen in North-West of Holland. The forest was constructed in 1978. Mostly it consists of former agricultural land and partly it is a wetland area that originated long ago after a dike breach. The forest is adjacent to the nature reserve ‘De Weelen’.

Op dagen als deze, mis ik het hebben van een hond. Ik vond het altijd heerlijk om met mijn hond door het Streekbos te wandelen.

“On days like this, I miss having a dog. I always thought it was lovely to walk the dog through ‘Het Streekbos’.

IMG_5198

Op de terugweg nog een mooi tafereel van spelende kinderen in een oude boom. Tegen de mistige achtergrond en met het waterige zonnetje een heel mooi plaatje. Ik kon het niet nalaten om daar een paar foto’s van te maken.

On the way back a beautiful scene of children playing in an old tree. Against the foggy background and the watery sunshine a very pretty picture. I had to take some shots of it. 

IMG_4175

Fijn weekend en ga lekker naar buiten!

Have a great weekend and go outdoors!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.