Lifestyle

Moestuin voor beginners / Vegetable garden for beginners

Nederlands / English
Ik houd van gezond eten. Ik kook niet uit potjes, pakjes of zakjes. Het liefst altijd vers! Mijn vader had vroeger, zoals hij dat noemde, een landje. Als kind ging ik graag mee. Ik had op dat landje mijn eigen stukje moestuin, met aardbeien, besjes en worteltjes. Ik vond het altijd wonderlijk dat je het zo uit de tuin kon opeten. Even de aarde eraf wassen en hup… in je mond. Sinds ik een eigen tuin heb, probeer ik altijd wel iets van kruiden te kweken en soms iets van fruit. Ik wilde eigenlijk stiekem al heel lang een moestuin, maar ik dacht altijd dat het heel veel werk zou zijn en dat mijn drukke leven de luxe van een moestuin niet zou toestaan. Tot ik een website vond!! ‘De makkelijke moestuin’. Dat kan ik ook! Afgelopen zondag ben ik meteen aan de slag gegaan 🙂

I love healthy food. I do not cook from jars, packets or sachets. Ideally, always fresh! My father used to have a vegetable garden. As a child I loved it. I had my own piece of that garden with strawberries, berries and carrots. I always found it wonderful that you could eat it straight from the garden. Just washing off the dirt… and straight into your mouth. Since I have my own garden, I always try to grow some herbs and sometimes some fruit. Secretly I wanted a vegetable garden for a long time, but I always thought it would be a lot of work and my busy life would not allow the luxury of a vegetable garden. Until I found a website !! ‘The easy garden’. I can do that too! So I did or I should say, I try 🙂

Dit is hem! De moestuin. Ik heb hem gekocht bij Intratuin in Bovenkarspel. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, but I sticked to the plan. Op de ‘Makkelijke moestuin’ website kun je lezen dat het heel makkelijk is en dat het maar 5 minuten per dag kost…

This is it! My own vegetable garden. I bought it at Intratuin in Bovenkarspel. There are several types available, but I sticked to the plan. On ‘The easy vegetable garden’ website, you can read that it is very easy and takes only five minutes a day …

IMG_5248.JPGIMG_5263.JPG

De bakken waren eenvoudig in elkaar te zetten. Ja, ik heb er gelijk twee gekocht. Beetje overmoedig, heb ik wel vaker last van.

Wist je dat er gewoon speciale moestuin aarde te koop is? Ik wist dat dus niet, superhandig! Makkelijker gaat het niet worden. Verder had ik nodig: zaden, tuinschep, water en de zon. De zon scheen die dag in overvloed, water heb ik zat en zaden genoeg bij Intratuin. Ik had ook nog wat overgebleven kweekgoed van vorig jaar wat ik nog goed kon gebruiken. Ik had er echt lol in om mijn moestuin te maken. Het is nu drie dagen geleden en ik betrap mezelf erop dat ik regelmatig naar buiten loop om te kijken of er al wat groeit.

The trays were put together easily. Yes, I have bought two identical. Bit overconfident, that often happens to me. Did you know that there is special vegetable mix for sale? I didn’t, super convenient! It can’t get any easier. I also needed: seeds, garden shovel, water and the sun. The sun shone that day in abundance, water I have plenty and seeds you can buy everywhere this time a year. I had some leftover nursery from last year which I could use as well. I was really having fun making my vegetable garden. It is three days ago now and I find myself regularly walk outside to see if it starts growing yet.

IMG_5264

Vorig jaar had ik al een poging gedaan om wat groenten te kweken, maar toen zat alles in kleine bakjes en was het overpotten veel werk. Dit jaar heb ik meer hoop op groenten uit de tuin.

Last year I had already made an attempt to grow some vegetables, but everything was in small cups and pots so it was a lot of work. This year I have more hope of vegetables from the garden.

IMG_5244.JPG

IMG_5246IMG_5255IMG_5257

Als ik in de tuin, in het zonnetje de onkruidjes tussen de planten wegtrek, voel ik me een gelukkig mens. Ik kan het iedereen aanraden een moestuin te beginnen. Een beetje Zen in onze drukke leven is geen overbodige luxe.

When I’m in the garden, weeding between the plants in the sun. I feel happy. I can recommend it to everybody to start your own vegetable garden. A bit of Zen in our busy lives is not a luxury. You need it…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.