Lifestyle Travel

Zeep uit Aleppo en Marseille / Soap from Aleppo and Marseille

Nederlands / English

‘La Maison du savon de Marseille’ is een klein winkeltje in het hart van Corralejo. Ze verkopen er alleen maar zeep. Ik ben dol op zeep en dan met name de 100% natuurlijke zepen die handgemaakt worden. In de winkel verkopen ze echt de mooiste en lekkerste zepen. Ook de zeep uit Aleppo (Syrië), waar niet lang geleden een prachtig stuk over in de Volkskrant stond, geschreven door Marjon Bolwijn.

‘La Maison de Savon de Marseille’ is a small shop in the heart of Corralejo. They only sell soap. I love soap and especially the 100% natural soaps that are handmade. In the store they really sell the most beautiful and delicious soaps. Also, the soap from Aleppo (Syria), not long ago, was a beautiful piece was written by Marjon Bolwijn in The Volkskrant. 

IMG_5442

De Aleppo zeep werd meer dan 1000 jaar geleden voor het eerst vervaardigd en bevat geen chemische toevoegingen. De enige ingrediënten die in deze zeep zitten, zijn olijf- en laurierolie. De zeep wordt in blokken gegoten en voorzien van een stempel van de zeepmaker. De zeep wordt zes tot negen maanden gedroogd en krijgt een hierdoor een mooie bruine kleur. De binnenkant van de zeep heeft een diepgroene olijfkleur. De zeep heeft een subtiele geur en wordt voor vele doeleinden gebruikt en is voor iedereen geschikt. Zeker als je een gevoelige huid hebt, snel last hebt van jeuk, schilfers of eczeem, is de zeep een uitkomst.

The Aleppo soap was manufactured for more than 1000 years ago and contains no chemical additives. The only ingredients in this soap are olive and laurel oil. The soap is poured into blocks and provided with a stamp of the maker. They dry the soap for six to nine months, resulting in a beautiful brown colour. Inside the soap you will find a deep green olive colour. The soap has a subtle scent and is used for many purposes and is suitable for everyone. Especially if you have sensitive skin, itching quickly, scabs or eczema, the soap is an outcome.

De zeep uit Marseille wordt ook gemaakt volgens oud recept en hebben iets meer geur en zijn in verschillende kleuren en geuren te krijgen. Ik ben vooral gecharmeerd van het lavendelblok en neem deze mee voor mijn moeder.

‘La Maison du savon de Marseille’ heeft ook een website, maar mocht je ooit in Corralejo zijn, ga dan zeker even snuffelen bij dit prachtige winkeltje aan de main street.

The soap from Marseille is also made according to an old recipe. It has a little more scent and is available in different colours and smells. I am especially fond of the lavender block and take this for my mother.

‘La Maison du Savon de Marseille’ also has a website, but if you are ever in Corralejo, be sure to snuggle at this beautiful shop on the main street.

IMG_5440

Over een paar uurtjes stappen we in het vliegtuig, terug naar het minder zonnige Nederland. Deze week is echt voorbij gevlogen, maar over een paar maanden zijn we weer terug!

In a few hours we will fly back to less sunny Holland. This week has past so quickly, but in a few months we’ll be back!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.