Burn-out Lifestyle Personal

Burn-out, part III. When the going gets tough!

Nederlands / English

Nu ik thuis ben, heb ik zeeën van tijd. Zoveel tijd dat ik ineens tijd heb om na te denken, omdat ik het gewoonweg fysiek niet kan opbrengen om al die tijd op te vullen. Het is natuurlijk de bedoeling dat ik rust en ook rustig word in mijn hoofd, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Ik geef zelf naast alle dansvormen ook al een tijdje yoga- en pilateslessen en nu ik thuis ben, krijg ik het niet eens voor elkaar om vijf minuten achter elkaar te mediteren! Wel ben ik zeer productief in mijn hoofd. Als het aan mijn hoofd lag, dan had ik de vloer in de huiskamer geschilderd, de trapleuningen vastgezet, de muren opnieuw gestuukt, de slaapkamers geschilderd, een loungeset voor in de tuin gemaakt en de badkamer opnieuw betegeld.

Ik doe het natuurlijk niet, maar betrap mezelf er steeds op dat ik in mijn hoofd continue nieuwe klussen en projecten aan het bedenken ben. Hoe kom ik nou in die “zen-modus”? Soms lukt het om een beetje te lezen, te zappen of om een klein klusje te doen. “Je moet gewoon een beetje lummelen”, zei de POH van GGZ. Dus dat probeer ik dan, lummelen…, maar dan zie ik ineens weer alle klussen die nog niet geklaard zijn en dan gaat mijn hoofd er meteen weer aan de slag.


Hoe kom ik nou in die “zen-modus”?

IMG_5557

Er zijn slechte dagen en minder goede dagen, maar langzaam wen ik aan het niets moeten doen. Of beter gezegd, zo min mogelijk moeten doen. Nou nog de rust in mijn hoofd. Ik vond van de week een oud dagboekje uit 2006. Ik had op pagina drie het volgende geschreven: “Ik denk dat ik overspannen ben. Ik slaap niet meer, voel me chronisch moe en heb nergens zin meer in…”

Ik was vergeten dat ik me toen zo voelde. So here we are, 11 jaar later, niets veranderd! Its about time! Dus lummelen, chocola eten, tijdschriften lezen, tuinieren of gewoon een beetje bankhangen… Misschien ga ik er toch nog aan wennen 🙂

IMG_5546IMG_5545

Now that I’m home, I have plenty of time. So much time that I have time to think, because I can not just physically bring it up to fill all that time. Of course, the intention of being at home is that I rest and calm down in my mind, but it is not yet easy. Besides dance classes I have given yoga and pilates classes, and now I’m home, I can’t even meditate for five minutes in a row! However, I am very productive in my mind. If my head could decide what to do, I had painted the floor in the living room, fixed the staircases, plastered the walls, painted the bedrooms, made a lounge set in the garden and tiled the bathroom again. I don’t of course, but I always realize that in my mind I think of continuous new jobs and projects. So how do I get in a state of “ZEN”? Sometimes it’s easy to read, or to do a little job. “You just have to idle a bit,” said the POZ of the GZZ (someone form mental health). So I try to idle … but then I see all the jobs that have not yet been clarified and my head will get back to work right away.

There are bad days and less good days, but slowly I get used to doing nothing. Or better said, doing as little as possible. Still, I have to work on the mess in my head. In an old diary I found from the year 2006. I wrote on page three: “I think I’m overworked. I’m not sleeping, feeling tired all the time and don’t feel like doing anything any more …”

I forgot that I felt like that at that time. So here we are, 11 years later, nothing changed! It’s about time! So idle, eat chocolate, read magazines, a bit of gardening or just hanging on the couch for a while … Maybe I’ll get used to it 🙂

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

5 comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.