Fotoacademie Lifestyle Personal

Toch een klein beetje opdrachten stress …

Ik zag een zwaaiende vrouw aan de overkant van het perron. Ze zwaaide heel langzaam … Ze stond in een hoekje, met haar gezicht richting de trein waar ik in zat. Toen ik nog eens goed keek, zag ik dat ze niet aan het zwaaien was, maar dat ze een vorm van yoga of meditatie aan het beoefenen was. Het was een bijzonder gezicht. Vol bewondering bleef ik naar haar kijken, totdat de trein weer doorreed. Ik weet niet of ik het nou mooi of toch een beetje raar moest vinden. Mooi of raar, ik had er graag foto’s van gemaakt, maar helaas had ik daar geen lef genoeg voor.

Ik kwam vroeg aan op de fotoacademie, dus dronk ik nog een kop koffie met een klasgenootje, terwijl langzaam iedereen binnen kwam druppelen. Het gesprek ging natuurlijk over de opdracht; Hoe ging dat bij iedereen? Niemand liet echt veel los over zijn of haar gekozen thema, maar iedereen beaamde dat het een stuk moeilijker was dan gedacht.

Onze docent bleek ziek en we kregen een vervanger. Tot overmaat van ramp deed de beamer het niet en aangezien deze docent niet zoals Mike gewoon met een krijtje op het bord krabbelt, dreigde zijn presentatie in het water te vallen. Uiteindelijk hebben we met zes man voor een iniminie laptopje gezeten en probeerde hij de boel toch nog zo goed mogelijk over te brengen. Dat was niet makkelijk, mede omdat in het klaslokaal naast ons, iemand had besloten de boel te verbouwen. Er werd vrolijk op los getimmerd en geboord, maar … ik bleef rustig. Er was één momentje van paniek, maar ik ben blijven zitten 🙂

Al met al was het een fijne lesdag. ’s Morgens leerde we over de verschillende objectieven en de kleuren van het licht. Na de lunch ging het over twee andere praktijkopdrachten die we moeten maken, maar ook over beeld, compositie en het programma bridge (een programma voor het archiveren van je foto’s)

Over twee weken moeten we de eerste opdracht en een concept voor de derde opdracht inleveren. Iedereen begon zich toch een beetje druk te maken en tijdens de laatste koffiepauze werd er druk gespeculeerd waar dan opdracht drie, tevens de eindopdracht, over zou moeten gaan. Het onderwerp is vrij, maar je moet een serie van 6 tot 12 foto’s maken. Uiteraard origineel en creatief. De presentatie is ook vrij, maar je moet wel een titel voor je serie verzinnen en wederom zwart-wit laten afdrukken. Ik heb er eigenlijk niet lang over na hoeven te denken, maar wil het nog niet helemaal verklappen. Het wordt in ieder geval iets met schapen.

Your first 10.000 photographs
are the worst
~Henri Cartier-Bresson

Voor opdracht 1. heb ik nu enkele foto’s waar ik min of meer tevreden over ben, maar ik moet er nog een aantal schieten. De foto op deze post heb ik vanmorgen gemaakt en is een blooper van opdracht 1. Na mijn eerste beoordeling zal ik wat foto’s plaatsen op mijn blog, zodat jullie de resultaten zelf kunnen beoordelen.

Follow my blog with Bloglovin

3 comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.