Fotoacademie Lifestyle Personal

Beoordeling van mijn eerste fotoserie #fotoacademieamsterdam

Sinds september studeer ik aan de Fotoacademie in Amsterdam en een paar weken geleden werd mijn eerste serie foto’s beoordeeld. Wat was dat spannend …!

Daar stond ik dan, met een kloppend hart, voor mijn tafel met daarop uitgestald mijn eerste serie foto’s. De opdracht was, om een serie te maken van je leefomgeving. Poeh … dat klinkt makkelijker dan het is. Bij het krijgen van de opdracht ging mijn hoofd meteen op volle toeren. Voor mij een goed moment om te oefenen met loslaten.

Ik heb verschillende dingen uitgeprobeerd, maar ik ben natuurlijk niet snel tevreden. Het moest niet een voor de hand liggende fotoserie worden. Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Ik wilde in de foto een stukje van mezelf laten zien. In elke foto moest een verhaal zitten, of in ieder geval iets wat vragen op zou roepen en daarbij, moest het ook nog eens een serie zijn natuurlijk. Omdat muziek voor mij belangrijk is, wilde ik dat ook op een of andere manier integreren. Uiteindelijk zijn dat titelsongs van Prince geworden. Ook humor vind ik belangrijk.

Ik was best tevreden met het eindresultaat, alleen de laatste foto vond ik niet zo bij het geheel passen, maar omdat er van te voren was gezegd dat in 9 van de 10 gevallen alles wordt afgekeurd, heb ik het maar even zo gelaten, wat voor mijn doen nogal bijzonder is 🙂

Natuurlijk werden mijn foto’s als eerste beoordeeld. Het was eerst heel stil en er werd grondig gekeken. Pffff … de spanning was goed voelbaar. Hahaha! Ineens zie ik vanuit mijn ooghoeken een heel stel onzekere pubers rond de tafels staan. Maar … de docent vond mijn serie goed! Het eerste beeld zelfs erg goed. Ook hij vond de laatste foto er het minst bij passen en raadde me aan om die over te schieten. Natuurlijk doe ik die over! Yes!

Poeh. Opluchting en blij! Ben nu inmiddels bezig met opdracht 2. en 3. De laatste lesdag is het de bedoeling dat we alles inleveren, ook de verbeterde versies met als hoogtepunt een presentatie van de eindopdracht. Spannend!

Hieronder mijn serie: Leefomgeving

 

The morning papersLets go CrazyMake your mama happyReflecting

 

 

Follow my blog with Bloglovin

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.