Lifestyle Personal Travel

Zomer in Nederland

Op een of andere manier geniet ik in Nederland nooit zo van de zomer dan wanneer ik in het buitenland ben. Ik houd wel van de warmte hoor, maar in de tuin zitten, is bij ons niet altijd even comfortabel. 

De buren zijn in het weekend altijd druk met grasmaaiers, snoeischaren en hogedrukspuiten. Dus lekker rustig in de tuin zitten, is er niet vaak bij. 

Dan heb ik het nog niet eens over mijn eigen onkruid … Poeh, dat is niet te stoppen. Ik wied in etappes en als ik dan het laatste stukje gedaan heb dan groeit het net zo hard weer aan het begin. 

Dan ga je toch lekker naar buiten … Tja, daar ben ik nou eenmaal ook niet zo dol op. De strandjes in de omgeving zijn me meestal te druk. En ons kent ons. Dat is best gezellig op zijn tijd, maar niet als ik rustig op een strandje van de zon wil genieten. De grote stranden langs de kust, laat ik al helemaal links liggen. Dat is echt niet normaal … Zelfs de voor onze begrippen rustigere stranden vind ik te vol. 

Dus als het zomer is in Nederland, zit ik binnen, of wied ik onkruid 🙂 Als het dan zover is dat we op vakantie gaan, ben ik niet van het strand af te rammen en sowieso ben ik de hele dag, zittend, wandelend of liggend buiten te vinden. Heerlijk! En dan zeg ik: “Lekker dat je gewoon de hele dag buiten kunt zijn.” Nou ja…

bbq’en in Nederland? Pffff … Nee hoor, liever niet. Het punt is dat als ik bedenk dat we wel kunnen gaan bbq’en dat eerst dat hele ding nog schoon moet, omdat we de enkele keer dat we vorig jaar op het idee kwamen, het arme ding aan zijn lot hebben overgelaten, waardoor hij er nu niet uitziet en dus ongeschikt is om je eten op te bereiden. 

Als het wel een keer rustig is in de tuin, dan nestel ik me heerlijk in mijn bikini met een boek en zonnebrand in een luie stoel. Maar na tien minuten heb ik het al te warm. En nee, in Nederland hebben we geen zwembad om in af te koelen en de tuinslang is me dan toch net iets te koud. Een douche is dan de enige optie. 

Dus binnen zitten dan maar, met een boek in mijn bikini zonder zonnebrand in een luie stoel. Gelukkig hebben we Max Verstappen, dat is een welkome afleiding van de frustratie dat ik niet eens lekker in mijn eigen tuin kan liggen 🙂 

Het is natuurlijk gezeur, maar soms zo lekker om even te zeuren om niks 🙂 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.