Burn-out Fotoacademie Personal

Een nieuw ritme …

Nu ik een paar weken studeer aan de fotoacademie, begint het nieuwe ritme een klein beetje te wennen. Omdat we bijna alle opdrachten in één keer kregen, was ik het overzicht compleet kwijt en had ik 1001 ideeën en stond ik weer 24/7 aan. Niet handig als je nog herstellende bent van een burn-out. Ik besloot het anders te doen. Per dag bekijken hoever ik kom en er vooral niet teveel over nadenken. 

‘Je moet het gewoon simpel houden’, zei mijn moeder, toen ik haar over mijn opdrachten vertelde.
‘Ja, simpel, maar het kan niet te simpel mam, het moet natuurlijk wel een beetje anders zijn dan wat de rest doet.’
‘Ja maar dat doet iedereen al, dus jij moet het gewoon simpel houden. Mooi, maar simpel.’ Dat is wat ze zei 🙂

Deze woorden bleven resoneren in mijn hoofd. Ze heeft gelijk, dacht ik. Less is more toch?

Naast de opdrachten, moet je ook vier eigen werken maken. Maar deze moeten wel goedgekeurd worden en je moet ze kunnen onderbouwen en verdedigen. Je gaat uit van een onderwerp, een thema en een concept. Dit klinkt allemaal een stuk makkelijker dan dat het is. Ik had wel een aantal ideeën, maar het moet ook haalbaar zijn. Na wat ideeën te hebben opgeschreven ben ik begonnen met hetgeen het dichtst bij me ligt, mijn vader. 

Ik dacht na over hoe ik de herinnering aan hem wil vormgeven. Wat hem typeert. Uiteindelijk heb ik gekozen voor: ‘The Things He Left Behind’. Dit is meteen mijn titel en het thema. Nu nog alles mooi in beeld brengen en bedenken hoe en waarom ik het zo heb gedaan. 

De dingen die hij achterliet en die hem, in mijn ogen het beste typeren zijn, zijn postzegels, het tuingereedschap, Nivea crème en Amando aftershave, zijn geruite jasje, de oude Dik Trom boeken, maar tegelijkertijd zijn er ook nog zoveel andere dingen, zoals zijn brommertrips, zijn favoriete koffiehuis ‘Broekhuizen’, en natuurlijk mijn moeder … etc … 

Maar ik moet keuzes maken. Best lastig, maar ik heb besloten mijn moeders advies op te volgen en het vooral zo simpel mogelijk te houden.

Hieronder een aantal testjes.

testblog-1 (gesleept) kopie 2

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.