A journey through life

Hoe het begon

Ik ben begonnen met bloggen omdat ik van schrijven en fotografie houd. In het begin schreef ik over van alles en nog wat en gaf het soms zelfs stress om een nieuw onderwerp te verzinnen. Sinds een paar maanden blog ik vooral persoonlijk. Omdat ik thuis kwam te zitten met een burn-out voelde het een beetje raar om over ditjes en datjes te blijven bloggen.

Bloggen als therapie

Nu gaat het bloggen veel natuurlijker, ik hoef er niet meer over na te denken. Ik schrijf over wat me bezighoudt en dat maakt een groot verschil. Het bloggen helpt me om de boel op een rijtje te zetten en vaak kom ik door het schrijven tot nieuwe inzichten. Ook de contacten die door het persoonlijk bloggen zijn ontstaan, vind ik heel erg leuk en houden me ook gemotiveerd om door te gaan met schrijven.

Kwetsbaar

Natuurlijk deel ik niet alles, maar wat ik deel is zo puur en echt mogelijk. Dus ook als mijn leven even niet zo leuk is, probeer ik dit zo eerlijk mogelijk op te schrijven. Hiermee stel je jezelf misschien wel kwetsbaar op, maar eigenlijk maakt me dat niet zoveel meer uit. Als ik dan vervolgens op facebook en instagram kijk dan denk ik: wat doe ik toch verkeerd? Of worden alleen de leuke dingen gedeeld? Zoals ik dat zelf altijd deed.

Hoe verder?

Ik hoop met mijn blog te inspireren en te motiveren. Dat ook als je ouder bent, je kinderen groot zijn en je al een carrière achter de rug hebt. Of als je vastzit en niet weet wat je wil, er nog genoeg kansen en avonturen in het verschiet liggen. Door mijn burn-out ben ik anders gaan denken. Ik worstel nog elke dag, maar zie ook weer licht aan het einde van de tunnel gloren. Dit deel ik graag met jou als lezer.

Ik wens je veel leesplezier!

Liefs,

Monique

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.