Dans

Als dansmaker

Dans maken, is voor mij zoiets als het beschilderen van een canvas, het schrijven van een verhaal, het vastleggen van beelden of het componeren van een muziekstuk. Ik raak geinspireerd door een gevoel, tekst, de danser(s) zelf, een stuk muziek, een beeld of een gedachte. Mijn stijl is eigen en een combinatie van verschillende dansvormen. Stop je modern, urban, en ballet in een blender, samen met een stukje emotie en rauwheid dan krijg je Monique.

De afgelopen 20 jaar heb ik ook veel in opdracht gemaakt voor voorstellingen en projecten. De stijlen waarin ik heb gewerkt zijn:

 • Ballet (spitzen)
 • Modern
 • Urban
 • Jazz
 • HipHop
 • Musical

Vanaf 2018 werk ik als freelance docent en dansmaker.


Als dansdocent

De afgelopen 20 jaar ben ik werkzaam geweest als dansdocent. Waarvan de laatste 17 jaar als docent van mijn eigen school The DanceFactory. In mei van 2017 ben ik gestopt met de school vanwege een burn-out. Vanaf september 2018 geef ik weer enkele lessen.


Lessen

Moderne dans

 • Modern – Jazz (Enige danservaring is nodig om de les te kunnen volgen)
 • Locatie: Princenhof 11, 1611 WS, Bovenkarspel (studio van Sportcentrum Stede-Broec)
 • Enige danservaring vereist
 • Dag/Tijd: Woensdagavond 20:30-21:45
 • Kosten: € 10,00 per les

Reserveer een plek

Je kunt je online aanmelden voor een les door je eenmalig online te registreren. Daarna kun je de les kiezen die je wilt volgen. Als je de gekozen les door omstandigheden moet cancelen, probeer dit dan het liefst een dag van tevoren te doen, zodat iemand anders nog de kans heeft om zich in te schrijven, mocht de les vol zitten.

Als de les vol zit, dan kun je kiezen voor een wachtlijst. Mocht er iemand zijn les cancelen, dan word je automatisch op de lijst van deelname gezet.

RESERVEER NU


Workshops

Coming up! ‘The Dancer within you’

13 Januari 2019, Locatie: De Drom in Enkhuizen. 

Een dansworkshop waarin je op ontdekkingstocht gaat naar de danser in jou.
Door verschillende opdrachten en gebruik te maken van de elementen leer je jouw authentieke bewegingsidioom kennen. Je wordt uitgedaagd om de danser in jou naar buiten te laten komen. Tijdens de 2.5 uur durende workshop gaan we door verschillende fases: lichaamsgevoel, bewustwording, kennismaking, aftasten, uitdagen en openbaren.
Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden vanaf 16 jaar.

Kosten: 25,00
Datum:13  januari 2019 – 10:30 – 13:00
Aantal plaatsen: beperkt
Interesse? Stuur een mailtje of een berichtje.
Mail naar: imagesoflife@gmail.com

Meer informatie en inschrijven? klik hier.

Capturing Movement by Tom Goldhand: 22 December 19:00 tot 22:00

“If you walk, you can dance. If you move you can dance. If you are improvising – you dance.”

Tom Goldhand is a dancer, dance teacher and group facilitator, co-founder and facilitator of Ecstatic Dance Amsterdam, owner and manager of Sadhana Dance School. He has a Master degree in Dance therapy from Codarts university at Rotterdam. Tom’s classes are motivating and very inspiring. I met Tom on a dance improvisation retreat in Zeeland. Through his classes I found my way back to dance.

This new project is about bringing two art disciplines together. Dance and Photography. I will be part of this experience as a photographer and sharing my experience as a dancer.  If you are interested to participate, please click on the following link.
(klik voor meer info)


Contact